Filmverslag
Titel: Pizzamaffia
Regisseur: Tim oliehoek
Naam van de producent en het jaar van verschijnen: Mark Furstner - 2010
Samenvatting:
Pizzamaffia gaat over Pizzeria Novara en de werknemers Illias en zijn neef Ibrahim. De snelste koeriers van de pizzeria. De neven zijn elkaars beste vrienden. Elke werkdag rijden ze met volle vaart door de stad en halen de raarste kapriolen uit om de bestelling als eerste bij de klant af te leveren.
Pizzeria Novara word gerund door Ibrahims vader, maar hij zit door ziekte thuis. Nu word de tent beheerd door Faris, de broer van zijn vader. Illias’ vader is een superieure pizzabakker en de pizzeria loopt het beste van de hele stad. De financiële cijfers vallen ondanks het succes erg tegen, er moet geld uit de kas gestolen zijn.
Wanneer de vader van Ibrahim dit te horen krijgt is zijn broer de hoofdverdachte, wanneer Ibrahim’s vader hem hiermee confronteert ontstaat er een slaande ruzie, Faris laat dit niet op zich zitten en stopt met het runnen van Pizzeria Novara. Door alle ergernissen wilt Faris revanche nemen door een nieuwe pizzatent te beginnen aan de overkant van de straat waaraan Pizzeria Novara is gevestigd. Vanaf nu word er een ware ‘pizza-oorlog’ gestart en ook Illias en Ibrahim moeten een zeide kiezen.
De twee vrienden krijgen een fikse ruzie wat dreigt uit te lopen tot een vuurgevecht, wanneer Ibrahim de trekker over wilt halen realiseert hij zich dat Illias zijn neef is. Van de schrik springt Illias op zijn scooter en gaat er met veel snelheid vandoor, Ibrahim gaat vervolgens in achtervolging.
Op het moment dat Ibrahim de achterkant van Illias’ scooter raakt vallen zij beiden. Ze kijken elkaar al op de grond liggend aan en bedenken zich dat een ‘pizza-oorlog’ niet om leven en dood hoort te gaan en ze overigens trouw hadden beloofd voor eeuwig elkaars beste vrienden te zijn, met een beetje vertrokken glimlachjes komt alles weer tot een goed einde.
Over de regisseur:
Tim Oliehoek (Stompwijk, 27 februari 1979) is een Nederlands film- en televisieregisseur.Reeds op zijn achttiende kwam hij in de publiciteit door de amateurfilm Buy Or Die, die maar liefst tweeënenhalf uur duurde. Door deze film werd hij aangenomen op de Nederlandse Film en Televisie Academie. Voor zijn afstuderen maakte hij de film Isabelle. Het verhaal van de film is naar het boek van Tessa de Loo. De film kreeg een nominatie voor een Tuschinski Award en won de Student Award op het USA Film Festival.Ook zijn andere studentenfilm leverde een nominatie op, dit voor de Amerikaanse studenten-Oscar. Na zijn afstuderen belandde hij in reclamewereld. Daar regisseerde hij diverse commercials, met name diverse Super de Boer-reclamespotjes.De eerste lange film die hij regisseerde was 15.35: Spoor 1, een telefilm die op de nominatielijst voor de Prix D'Italie stond. Oliehoek deed de cameraregie en werkte samen met Marcel Hensema, die de acteurs regisseerde.Oliehoeks eerste grote bioscoopfilm was de actiekomedie Vet Hard, die in het begin van 2005 in première ging. De film was een remake van de Deense film Gamle Mænd i Nye Biler (beter bekend als Old men in New Cars), die twee jaar eerder al een internationaal succes was. Vet Hard was met 196.000 bezoekers behoorlijk succesvol in de Nederlandse bioscopen. Daarna ging hij als regisseur aan de slag voor de televisieserie Shouf Shouf! de serie, die voortbordurend op de succesvolle multicultikomedie Shouf Shouf Habibi!In februari 2009 verscheen de film Spion van Oranje, een actiekomedie met een dubbelrol voor Paul de Leeuw. Rondom het uitbrengen van de film ontstond wat commotie, omdat een recensent van het Algemeen Dagblad de film al enkele weken voor zijn release afkraakte. Desondanks trok de film 220.000 bezoekers. In februari 2011 was de bioscoopfilm Pizza Maffia te zien in de Nederlandse bioscopen. Een boekverfilming van schrijver Khalid Boudou.Hij was een van de deelnemers aan het eerste seizoen van het televisieprogramma Fort Boyard in 2011.
Kijkervaring:
Ik vond het een grappige film vanwege het taalgebruik dat ze er hebben.
Maak jouw eigen website met JouwWeb